ERNESTO ILLY INTERNATIONAL COFFEE AWARD


De eerste Ernesto Illy International Coffee Award is op 1 november 2016 in New York bij de Verenigde Naties gepresenteerd en toegekend aan de beste koffietelers. De award erkent de beste koffieoogsten uit negen landen die samen de illy blend vormen: Brazilië, Colombia, Costa Rica, El Salvador, Ethiopië, Guatemala, Honduras, India en Nicaragua. Een externe jury bestaande uit koffie-experts, internationale chef-koks en koffie liefhebbers hebben per land een winnaar gekozen en de “the Best of the Bests” bekroond met een prestigieuze award:

Ahmed Legesse uit Ethiopië

Vandaag spelen deze negen koffies de hoofdrol in de Ernesto Illy International Coffee Award 2016 – Limited Edition. Een beperkte oplage blikken van 250g gemalen koffie, gehuld in een speciale verpakking, die herinnert aan de lange reis die de koffie van de productielanden naar onze huizen maakt.

Stel je eigen favoriete combinatie van drie blikken samen uit negen verschillende landen en ontvang deze in een speciale verpakking. Ontdek de verschillende aroma’s die de geschiedenis vertellen van de streek van deze koffiesoorten en van het kundige werk van de mensen die de koffie verbouwd hebben.
De Limited Editions zijn uitermate geschikt voor het maken van Slow Coffee, zodat de koffie aroma’s het beste tot hun recht komen. Entdecken Sie alle Kaffees und stellen Sie Ihre Packung

ONLINE KOPEN


 

DE KOFFIES


BRAZILIË

VERBOUWER: Mevr. Juliana Tytko Armelin

" Een volle en fluweelachtige body met een intens aroma. De bijzondere zoetheid en gewaagde chocola noten zijn verrijkt met geuren van karamel en geroosterd brood."

COLOMBIA

VERBOUWER: Mr. Carlos Arturo López Guarnizo

" Het aroma is rijk: de medium body benadrukt het perfecte evenwicht tussen zoet, bitter en zuur. Er komen verrassende noten van karamel en gedroogd fruit vrij bij de delicate aanwezigheid van chocolade en geroosterd brood."

COSTA RICA

VERBOUWER: Mr. Mauricio Barrantes

" Perfecte synthese tussen zuur en zoet, volheid en bitterheid. Uniek wegens de noten van chocolade en karamel, verrijkt door de delicate aanwezigheid van geroosterd brood, sinaasappel, honing en vanille"

EL SALVADOR

VERBOUWER: Mr. Jose Antonio Salaverria Jr.

" De zuurheid en de zoetheid zijn in evenwicht en creëren een uitgesproken en vol aroma. De noten van karamel, een zeer lichte nuance van honing en de fruitige delicaatheid vervolmaken de smaak.”

ETHIOPIË

VERBOUWER: Mr. Ahmed Legesse
The Best of Bests 2016

" Een bijzondere koffie die gekarakteriseerd wordt door een zoet en delicaat aroma. Uniek vanwege de geur waarin bloemrijke noten van jasmijn de boventoon voeren, gemengd met de licht fruitige geuren van citrusvruchten."

GUATEMALA

VERBOUWER: Mr. Jorge Bolaños

"Een koffie met een intense geur die herkenbaar is aan zijn duidelijke zoetheid in combinatie met een rijk palet aan aroma’s, waaronder noten van chocolade, karamel, citrusvruchten en honing."

HONDURAS

VERBOUWER: Mr. Juan Angel Milla
Menzione speciale


" De levendige maar gebalanceerde zuurheid van deze koffie gaat vergezeld van een fluweelzachte body, rijk aan natuurlijke zoetheid. Hieraan zijn noten van chocolade en vanille toegevoegd met geuren van specerijen en geurende houtsoorten." "

INDIA

VERBOUWER: Mr. Mohamed Suhaib

" Een koffie die gekenmerkt wordt een duidelijke bitterheid. De sterke body gaat vergezeld van intense noten van cacao en geroosterd brood die een aangename, chocolade-achtige nasmaak met een vleugje zoet in de mond achterlaten."

NICARAGUA

VERBOUWER: Mr. Jose Arauz

" Met een goede balans tussen zuur en zoet, geeft deze koffie een volle, aangename smaak. De sterke noten van karamel gaan samen met de geur van geroosterd brood en een lichte nasmaak van chocolade."