BRAZILIË

EN ETHIOPIË

PREMIO ERNESTO ILLY

De kwaliteit van illy koffie is een direct resultaat van een samenwerking met de beste koffieproducenten ter wereld. Om te garanderen dat zij de beste kwaliteit koffie kunnen leveren, heeft illy in 1991 in Brazilië de Premio Ernesto Illy por la Qualidade do Cafè para Espresso ingevoerd, een financiële beloning voor de beste telers.
Vanaf het moment dat de prijs werd ingesteld, twintig jaar geleden, hebben meer dan tienduizend koffieproducenten meegedaan met de wedstrijd en werd meer dan 4,5 miljoen reais uitgekeerd.
Door de jaren heen heeft de prijs bijgedragen aan de ontwikkeling van hele regio’s in Brazilië zoals de gebieden rondom Pirajù (in de staat Sao Paolo), het gebied landinwaarts van de Cerrado en de bergachtige streken van de staat Minas Gerais.

ILLY IN ETHIOPIË

In 1998 gaat illycaffè samenwerken met Share Our Strength (SOS), een non-profitorganisatie die de honger in de wereld wil bestrijden. In meer dan tien jaar tijd besteden we meer dan 1,5 miljoen dollar aan de zaak.
Dankzij deze samenwerking introduceert illy in 2004 het project Cup of Kindness. Dit programma heeft de afgelopen jaren fondsen bijeengebracht voor de bouw en duurzame ondersteuning van een school in Moyale Woreda, een Ethiopische regio die is getroffen door ernstige droogte.
In Ethiopië heeft illycaffè ook bijgedragen aan de bouw van een basis- en een middelbare school in Sisota (in de regio Sidamo), in een gebied dat grenst aan een van de grootste stations voor het reinigen van koffie. Dat heeft geleid tot een beter onderwijssysteem in dit gebied; meer kinderen onder de veertien jaar volgen nu onderwijs.