ILLY COLLECTION MASCOTTE EXPO 2015

Om de samenwerking te bezegelen tussen Expo Milano 2015 en illy, heeft illy besloten een eigen Collection te ontwerpen. In deze collectie is Foody, de mascotte van dit event, te zien.  Foody is eerlijk, slim, respectvol en een echte fan van gezond en smakelijk eten. De mascotte  staat symbool voor de levenskracht van verschillende fruit- en groentesoorten.
Werk van de Italiaanse Renaissanceschilder Giuseppe Arcimboldo vormde de inspiratie voor het ontwerp. In zijn schilderijen staat de synergie tussen verschillende landen centraal; zo ook bij Foody.
Foody staat voor samenhorigheid, diversiteit en eten op de rijkste manier en is daarnaast een bron van leven en energie. Daarom maakt de mascotte deel uit van een familie van elf leden, die allemaal unieke persoonlijkheden hebben. Zij staan voor de ideale balans tussen landen in de wereld die zich richten op de hedendaagse en toekomstige uitdagingen rondom voedsel. Wanneer landen wereldwijd samenwerken dan staan zij sterker om deze uitdagingen optimistisch en energiek aan te gaan. Dit sluit precies aan op het thema van Expo Milano 2015: ‘Feeding the Planet, Energy for Life’ .