illy Monoarabica

illy Monoarabica

illy Monoarabica zijn Arabica-bonen van één herkomst en worden zorgvuldig geselecteerd in negen verschillende landen om de perfecte harmonie van de illy blend te krijgen. Elke illy Monoarabica heeft een unieke smaak en aroma dat de cultuur en het karakter van een ver land in zich draagt.

Dit is een uitnodiging om ze één voor één te ontmoeten. We beginnen met een wereldtournee door deze oneindige smaken en aroma's, verteld aan de hand van de waargebeurde verhalen van de koffieboeren en de mensen die dagelijks naast illy werken om de beste koffie te maken die u zich maar kunt wensen. Van de vrolijkheid van Doña Lydia Matamoros naar het enthousiasme van Samuel Higuera: dit is wat onze espresso uniek maakt.

Waar komt uw monoarabica vandaan,
en hoe wordt deze geteeld?

Waar kan ik de code vinden?

ontdek

illy illy Monoarabica Guatemala illy Monoarabica Ethiopië illy illy illy illy illy illy

Het land en de verhalen van de koffieboeren

illy Monoarabica Brazilië: Cerrado Mineiro

Cerrado Mineiro

DE REIS BEGINT
Brazilië: Sul de Minas

Sul de Minas

DE REIS BEGINT
illy Monoarabica Guatemala - Huehuetenango

Huehuetenango

DE REIS BEGINT
VALLE OCCIDENTAL

Valle Occidental

DE REIS BEGINT
Chikmagalur

Chikmagalur

DE REIS BEGINT
Sakleshpur

Sakleshpur

DE REIS BEGINT
Ahuchapán

Ahuchapán

DE REIS BEGINT
Ngorongoro

Ngorongoro

DE REIS BEGINT

De producten

Brazilië

Groeiregio's: Cerrado Mineiro en Sul de Minas

Brazilië is 's werelds grootste producent van Arabica-koffie, die voornamelijk wordt geteeld in de hooglanden in het zuidoosten van het land, waar de afwisselende periodes van droogte en zware regen het ideale klimaat vormen.

Het aroma is intens en omringt u volledig, terwijl de volle, fluweelzachte body heerlijk achter in de mond blijft hangen. De speciale zoetige en kenmerkende chocoladeaccenten worden versterkt door de tonen van geroosterd brood en karamel.

illy Monoarabica Brazilië
illy Monoarabica Brazilië

Capsules Iperespresso

Kopen
illy Monoarabica Brazilië

Koffie Bonen

Kopen

Guatemala

Groeiregio's: Fraijanes en Huehuetenango

In Guatemala groeit koffie in ongerepte berggebieden waar de landbouw de biodiversiteit respecteert en de bodemrijkdom behoudt. De kilte van de hoogte wordt getemperd door de warme Mexicaanse winden, en koffieplanten kunnen worden geteeld op maximaal 2000 meter.

Deze koffie heeft een intense geur en een kenmerkende zoetheid in combinatie met een rijk assortiment aroma's, waaronder accenten van chocolade, karamel, citrusvruchten en honing.

illy Monoarabica - Guatemala
illy Monoarabica Guatemala

Capsules Iperespresso

Kopen
illy Monoarabica Guatemala

Koffie Bonen

Kopen

Ethiopië

Groeiregio's: Sidamo en Yirgacheffe

Er wordt verondersteld dat koffie is ontstaan in de bossen van Ethiopië; de koffieplant groeit hier nog steeds in het wild, te midden van schaduwrijke vegetatie. Koffie wordt met de hand geplukt op plantages en zelfs in de eigen tuin, waar koffie rijpt naast andere gewassen.

Een speciale koffie met een mild, delicaat aroma en een uniek parfum met kenmerkende bloemige noten van jasmijn en een vleugje citrusfruit.

illy Monoarabica Ethiopië

Capsules Iperespresso

Kopen
illy Monoarabica

Koffie Bonen

Kopen

Colombia

Groeiregio's: Cauca en Támara

In Colombia is de Andes Cordillera verdeeld in drie bergketens, waarmee de ideale omstandigheden zijn gecreëerd voor de teelt van kwaliteitskoffie. De verschillende combinaties van bodem, hoogte en klimaat maken dit gebied uniek, en koffie kan hier twee keer per jaar worden geoogst. De koffie heeft een rijk aroma: de halfvolle body verhoogt de perfecte balans van zoetheid, bitterheid en zuurgraad. Er zijn verrassende vleugjes karamel en noten, met een delicate hint van chocolade en geroosterd brood. illy Monoarabica Colombia voldoet aan alle normen van de Federación Nacional de Cafeteros, en heeft het PGI-logo gekregen (Protected Geographic Indication, beschermde geografische aanduiding), een erkenning die wereldwijd wordt beschouwd als een garantie voor de herkomst en kwaliteit van een product.

illy Monoarabica Colombia
illy Monoarabica Colombia

Capsules Iperespresso

Kopen

Costa Rica

Groeiregio's: Brunca en Valle Occidental

In Costa Rica staat de koffieteelt bekend om de aandacht voor duurzaamheid. Het zorgvuldig gebruik van de waterbronnen helpt om het terrein in stand te houden en de belangrijke biodiversiteit te beschermen.

De perfecte combinatie van zuurgraad, zoetheid, body en bitterheid. Unieke kenmerkende tonen van chocolade en karamel, versterkt door delicate hints van geroosterd brood, sinaasappel, honing en vanille.

illy Monoarabica Costa Rica
illy Monoarabica Costa Rica

Capsules Iperespresso

Kopen

India

Groeiregio's: Chikmagalur en Sakleshpur

In India groeit koffie in de schaduw van dichte vegetatie, samen met peper, vanille, kardemom en citrusvruchten. Deze rijke verscheidenheid beschermt de kwaliteit van het milieu op de lange termijn en de welvaart van de lokale koffietelende gemeenschappen.

Koffie met een kenmerkend aroma en unieke scherpte. De volle smaak gaat gepaard met intense tonen van cacao en geroosterd brood, waardoor een aangename chocoladeachtige afdronk en een vleugje zoetheid in de mond blijft hangen.

illy Monoarabica India Iperespresso

Capsules Iperespresso

Kopen

El Salvador

Groeigebied: Ahuchupán

In El Salvador wordt de Arabica-koffie op grote hoogte verbouwd. De koffieproductie is van strategisch belang voor de economische en sociale duurzaamheid van het land. Driekwart van de productie is voor de buitenlandse markt bestemd.

De aciditeit en de zoetheid zijn in balans met een natuurlijke elegantie waardoor een uitgesproken en vol aroma ontstaat. De tonen van karamel en een lichte nuance van honing en de fruit voltooien palet.

illy Monoarabica El Salvador Iperespresso

Capsule Iperespresso

KOPEN

Nicaragua

Groeigebied: Matagalpa

In Nicaragua wordt de koffie verbouwd in bergachtige en vulkanische streken. De bonen groeien samen met andere gewassen, allen nodig voor het levensonderhoud van de bevolking. Een derde van de export van levensmiddelen van het land wordt gevormd door koffie.

Met een goede balans tussen zuurtegraad en zoetheid geeft deze koffie een volle en aangename smaak. De uitgesproken tonen van karamel zijn gekoppeld aan het aroma van geroosterd brood en een hint van chocolade.

illy Monoarabica Nicaragua Iperespresso

Capsule Iperespresso

KOPEN

Tanzania

Groeigebied: Ngorongoro

In Tanzania is het milde klimaat, waarin droge seizoenen en periodes van neerslag elkaar afwisselen, ideaal voor de productie van koffie. Die wordt verbouwd op vulkanische hoogvlakten in het Noord-Oosten van het land en ten Westen van Lake Victoria. Van deze productie is 90% afkomstig van kleine koffieplantages.

Een volle en geraffineerde smaak, verrijkt met de bijzondere zachtheid. De balans wordt gebracht door de natuurlijke zuurheid. De uitgesproken tonen van karamel mengen zich op aangename wijze met de lichte smaak van vers fruit en citrusvruchten.

illy Monoarabica Tanzania Iperespresso

Capsule Iperespresso

KOPEN

terug