Cerrado Mineiro

Brazilië

Cerrado Mineiro strekt zich uit in het hart van het eindeloze binnenland van Brazilië en biedt een imposant natuurlijk schouwspel. De biodiversiteit van deze ecoregio vindt u nergens anders in de wereld: na de Amazone is dit het deel van Brazilië met het grootste aantal verschillende natuurlijke habitats. Deze bestaat uit dichte tropische savanne met bossen, dorre gebieden en moerassen en is de thuisbasis van een ongelooflijke hoeveelheid planten- en dierensoorten, waarvan vele inheems zijn.

Hoewel de landbouw hier onlangs pas werd geïntroduceerd, zijn de hooglanden van Cerrado Mineiro waarvan het tropische klimaat scherpe contrasten vertoont tussen droge winters en natte zomers, perfect voor de koffieteelt. De gemiddelde jaartemperatuur, weinig regen tijdens de oogstperiode en de hoogte zijn enkele van de factoren die eraan bijdragen om van de Cerrado Mineiro Arabica een van de beste koffiesoorten op de planeet te maken.

N/A°

Glaucio de Castro

Brazilië

monoarabica Glaucio de Castro
Naam:
Glaucio de Castro
Locatie:
Cerrado Mineiro
Met illy van:
1998

Het briljante, intense groen van de plantage ziet u al vanaf de Fazenda. Het is vroeg in de ochtend enGlaucio de Castro tuurt over de hoogvlaktes voor hem, op zoek naar 'tekenen'. In de loop der jaren heeft hij geleerd om de komst van een overvloedige oogst te herkennen, aan de kleur van zijn velden. In Cerrado Mineiro is dit de manier waarop mensen werken: al hun aandacht is gericht op het land. Elk jaar worden er nauwgezette bodemonderzoeken uitgevoerd om te controleren of de bodem gezond is en om de productiviteit te verhogen.
Met dezelfde passie voor kwaliteit kocht Glaucio's vader deze boerderij aan het begin van de jaren 1980. Zijn ambitie was duidelijk: hij wildekoffie van topkwaliteit verbouwen. Sindsdien is die ambitie ingebed in de toekomst van de plantage, waarvan de geschiedenis verhalen bevat van hard werken, maar ook van succes en veel voldoening.

De aanschaf van geavanceerde machines betekende korte tijd later een keerpunt voor de plantage. De kwaliteit van de productie is verbeterd, evenals de hoeveelheid, en Glaucio is trots toegetreden tot de gelederen van illy-leveranciers, een groep die als een familie voor hem is geworden.
Hij heeft nog steeds de vurige wens om ambitieuze doelstellingen te halen en koffie is nog altijd  Glaucio’s obsessie: het was niet alleen de eerste bron van rijkdom van zijn boerderij, maar ook een warme metgezel tijdens een middagje kletsen met vrienden.
Als zijn kinderen opgroeien, weet Glaucio nu al dat ze zorgen voor zijn koffie. Zelfs nu, als hij in de verte tuurt, bereidt hij het land voor op hun toekomst