Sul de Minas

Brazilië

Minas Gerais is een van de Braziliaanse staten waarin het meeste bewijs van het koloniale verleden van het land is te vinden, een tijd waarin mensen op zoek gingen naar goud en edelstenen. Zelfs vandaag de dag getuigt veel van de lokale architectuur van het verleden van de regio als weelderig mijnbouwcentrum. De meest zuidelijke strook van deze fascinerende streek heet Sul de Minas. Deze streek staat bekend om haar natuurlijke schoonheid, een prachtig panoramisch uitzicht, 

weelderige groene heuvels en mineraalwater, maar bovenal om de koffie die behoort tot de beste in Brazilië. Hier is het land vruchtbaar en de temperatuur mild en vrijwel constant. De Arabica-plantages groeien op hoogtes tussen de 900 en 1200 meter, en er wordt veel aandacht besteed aan de milieuproblematiek. Al deze factoren dragen bij aan een uitstekend lokale koffie die terecht beroemd is over de hele wereld.

N/A°

Adolfo Vieira

Brazilië

monoarabica Adolfo Vieira Brazilië sul de minas
Naam:
Adolfo Vieira
Locatie:
Sul de Minas
Met illy van:
1999

De dag begint al vroeg op Fazenda Passeio. De zon is nog maar net opgekomen, of Adolfo Vieira is al op kantoor. Vanuit zijn raam ziet hij dat zijn personeel hard aan het werk is. De moraal is hoog op de koffievelden, en de hele plantage gonst van vrolijke activiteit.
Adolfo behoort tot de vierde generatie koffieboeren, de derde op Fazenda Passeio. Het landgoed was vroeger groter, maar Adolfo's grootvader, die naar Brazilië emigreerde vanuit Portugal, besloot voor zijn dood om het landgoed onder zijn kinderen te verdelen. Dit deel werd nagelaten aan Adolfo's moeder. Het land was niet uitgebreid gecultiveerd, maar met vasthoudendheid en inzet lieten zij en haar man het langzamerhand tot bloei komen.

Dit prachtige land is rijk en vruchtbaar. Planten rijpen op een hoogte van 1200 meter langzaam door het karakteristieke microklimaat, waardoor de koffie ongelooflijk zoet smaakt. Het is een smaak die consumenten overal ter wereld heeft verleid, waaronder Adolfo die meerdere keren per dag geniet van een slokje espresso.
Hij drinkt er nu een, terwijl hij zijn plantage vanuit het kantoor bewondert. De groene velden schitteren in de zon, terwijl een groep werknemers op het terras druk bezig is met het schoonmaken van de koffiebessen. In de verte zien we een glimp van de toppen van de bomen die zijn geplant ter ere van het tienjarig bestaan van de samenwerking van de Fazenda met illy. In de afgelopen drie jaar heeft iedere bezoeker van het landgoed zijn of haar aanwezigheid vastgelegd door het planten van een boompje - een dankjewel aan het land.