Sakleshpur

India

Het district Sakleshpur ligt in een adembenemend mooie heuvelregio in Karnataka in de West-Ghats, hoogvlakten die beroemd zijn vanwege hun biologische diversiteit. De plaatselijke flora en fauna is ongelooflijk divers, en een aantal dieren- en plantensoorten zijn alleen hier te vinden. De regio is niet alleen aantrekkelijk vanwege de natuur, maar kent ook vele eeuwen geschiedenis vol legenden en traditie. Het regent hier extreem sterk en het landschap heeft een ongelooflijk intense groene kleur,

intense groene kleur, zo schitterend dat het soms bijna onwerkelijk lijkt.
Deze heuvels hebben een gunstig klimaat, relatief milde temperaturen en zijn bedekt met dichte vegetatie. Hier op de plantages groeien kardemom en peper alsmede de veelgeprezen lokale koffie. De landbouw floreert in Sakleshpur, en de wereldberoemde lokale Arabica is het belangrijkste gewas.

N/A°

N. K. Shamarao

India

monoarabica N. K. Shamarao
Naam:
N. K. Shamarao
Locatie:
Sakleshpur
Met illy van:
2003

Meneer Shamarao begint zijn dagen vroeg. De zon is nog maar net op als hij nipt aan zijn gebruikelijke koffie om 7 uur 's morgens en denkt aan al de taken die hem overdag wachten. Bij aankomst op de Krishnakri-plantage, ziet hij allereerst de cirkel grote bomen die voor schaduw zorgen en een waardevol dak vormen voor zijn gewassen.
De geurige koffieboon is nu een belangrijke inkomstenbron voor deze regio. Verbazingwekkend weinig mensen geloofden dat ze succesvol zouden zijn, toen de familie N. K. Shamarao hier lang geleden in 1951 neerstreek om koffie te telen. Niemand had gedacht dat het mogelijk was om koffie te telen op deze schitterende, groene heuvels. Maar de intuïtie van zijn vader zegevierde over de nee-zeggers. Hij koos de premiumvariëteit 'Selection 795' voor zijn nieuwe plantage, dezelfde Arabica die hier vandaag nog groeit. Meneer Shamarao heeft altijd gekozen voor natuurlijke methoden, en was zijn tijd ver vooruit toen hij alleen biologische producten op zijn velden gebruikte, een beslissing waarop hij nu erg trots is.

In de afgelopen 40 jaar heeft dit land veel oogsten opgeleverd, en wordt Indiase koffie over de hele wereld gewaardeerd. Tijdens een onvergetelijke reis naar Europa ontmoette de heer Shamarao veel fans van zijn koffie, en het respect dat hij nu in het buitenland geniet, vervult hem met trots en geluk. Maar de beste tijd van zijn leven heeft hij doorgebracht tussen zijn planten. Voor meneer Shamarao en zijn familie is het telen van koffie veel meer dan een gewone baan. Het is een manier van leven.