ILLY ART COLLECTION
EMILIO PUCCI


Het laatste hoofdstuk van de buitengewone illy Art Collection is het eerste werkelijke partnership tussen illy en een modemerk. Florence, Rome, Milaan, New York, Londen en Parijs: de iconische fantasieën “Cities of the World” van Emilio Pucci zijn aangebracht op een speciale collectie gedecoreerde koffiekopjes en bevatten zes exclusieve en met de hand getekende afdrukken met taferelen van wereldmetropolen.

De geschiedenis van de afdrukken van Emilio Pucci’s “Cities of the World” begint in 1957 wanneer de Markies Emilio Pucci de tegenwoordig iconische illustratie Battistero creëert, een speciaal ontwerp dat Piazza Santa Maria del Fiore in Florence voorstelt, met felle, trillende kleurtonen: citroengeel en sinaasappeloranje, “Emilio”-roze en intens fuchsiapaars. Deze afdrukken werden oorspronkelijk gerealiseerd voor zijn chique foulards van zijdekeper en waren bedoeld als draagbare ansichtkaart; een liefdesbrief aan de geboortestad van de Markies.

Stellen de originele werken de onmiskenbare, typische stijl van Pucci voor en zijn de basis gaan vormen voor andere steden die vervolgens door het atelier van het modehuis met de hand getekend werden. Aan iedere stad zijn twee schema’s met originele kleuren toegekend die afkomstig zijn van het palet van Emilio Pucci, verdeeld over espresso- en cappuccinokopjes en over de wat afdruk en kleur betreft bijpassende schoteltjes.ONLINE KOPEN
EMILIO PUCCI


Na roem verworven te hebben in de "boom" van het naoorlogse Italië werd de Markies Emilio Pucci een cruciaal personage voor de mode omdat hij brak met de rigide conventies van zijn tijd en vrouwen bevrijdde met zijn soepele jurken, zijn onmiskenbare afdrukken en zeer kleurige motieven.

Meer dan een revolutionaire stilist was de Markies echter in de eerste plaats een attent kunstenaar. In zijn hoge paleis in hartje Florence bracht hij zijn dagen door met tekenen, schilderen en schetsen. Vele van deze werken werden afgedrukt op stof waarmee schitterende dameskleding gemaakt werd.

ESPRESSOKOPPEN
CAPPUCCINOKOPPEN

 

KOFFIEMOKKEN