PERSBERICHT RECALL:

VEILIGHEIDSWAARSCHUWING CONTROLEER ILLY 250gr COFFEE MEDIUM ROAST GRANI-BEANS-GRAINS EN DARK ROAST GRANI-BEANS-GRAINS VÓÓR HET OPENEN.

Trieste, Italië 2-3-2018 – Bij een beperkt aantal blikken 250 gram illy koffie is een productiefout geconstateerd. Deze fout heeft geen effect op de koffie. Wel kan het openen voor problemen zorgen. Het advies is dan ook de desbetreffende blikken voor openen te checken. Als het blik eruit ziet zoals op het plaatje rechts: niet openen en terugsturen naar de fabrikant.


Productiefout: controleer voor openen het blik
Na onderzoek van het productieproces van 250 gram GRANI BEANS GRAINS medium roast en dark roast illy koffie is vastgesteld dat een beperkt aantal blikken een ventiel mist op de bodem. Deze zorgt normaliter voor het afvoeren van het koolzuurgas dat op natuurlijke wijze wordt geproduceerd door de bonen. Zonder dit ventiel blijft het koolzuurgas in het blik zitten en kan het problemen veroorzaken bij het openen van het blik. Om elk mogelijk risico voor de consument uit te sluiten is besloten de verkeerd geproduceerde blikken (zie: afbeelding rechts) terug te halen. Deze blikken zijn afkomstig uit de batch met de volgende ‘best before’ data: 23.10.2019 (250 gr illy coffee medium roast grani-beans-grains blikken) en 16.11.2019 (250gr illy coffee dark roast grani-beans-grains blikken).

Let op: dit bericht betreft enkel illy koffiebonen met bovengenoemd kenmerk. Blikken gemalen koffie bevatten nooit een ventiel.

 Deze informatie vindt u op de onderzijde van het blik. Deze producten zijn voornamelijk in supermarkten verkocht en gespecialiseerde retailers zoals kookwinkels, grootwarenhuizen, electronica zaken en een klein gedeelte is aan horeca geleverd.

Mocht u in het bezit zijn van een verkeerd blik, wordt u verzocht deze kosteloos terug te sturen naar:

illycaffè S.p.A. vestiging Nederland
Antwoordnummer 811
3290 WE 's-Gravendeel


Vermeld graag uw contactgegevens zodat wij u voor het ongemak tegemoet kunnen komen door u twee nieuwe blikken toe te sturen voor elk fout blik.

De kwaliteit van illy
De kwaliteit van onze producten is altijd een van onze leidende principes geweest. Gedurende het gehele productieproces worden meer dan 125 controles uitgevoerd. Ten aanzien van bovenstaande productiefout heeft illy alle noodzakelijke maatregelen genomen. Wij kunnen u verzekeren dat de productiefout geen effect heeft op de kwaliteit van de koffie in het blik. Mocht het ventiel wél op het blik zitten, dan kunt u het product dus gewoon openen en gebruiken. De koffie is net als altijd uitermate geschikt voor consumptie.

Bij twijfel of voor eventuele vragen kunnen consumenten contact opnemen met het illy support team door gratis te bellen met 0800 – 2354559 (tijdens kantooruren).

Meer informatie:
Website: www.illy.com
Twitter: @illynl
Facebook: illy.nederland
klantenService@illy.com

EINDE BERICHT


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Christine Pascolo of
Giovanna Gregori
Telefoonnummer + 39 040 3890111
Christine.Pascolo@illy.com - Giovanna.Gregori@illy.com

Over illy
illycaffè is een Italiaans familiebedrijf, opgericht in 1933 in Trieste en toegewijd aan het aanbieden van de beste koffie ter wereld. illy is wereldwijd bekend en geliefd vanwege de unieke illy 100% Arabica-blend bestaande uit 9 van' s werelds beste selecties van Arabica; elke dag worden meer dan 7 miljoen kopjes geserveerd in meer dan 140 landen in de beste cafés, restaurants, hotels en in kantoren en woningen. illy is de voorloper op het gebied van espresso’s geworden en wordt dankzij drie innovaties beschouwd als de leider in de wetenschap en technologie van koffie. Met de uitreiking van de eerste "Ernesto Illy Award voor kwaliteitskoffie" in Brazilië in 1991 positioneerde illy zich als vernieuwer op het gebied van directe inkoop, het delen van knowhow en het betalen van een premium prijs voor de beste kwaliteit, gebaseerd op partnerships die worden onderschreven door de principes van duurzame ontwikkeling. Het bedrijf richtte ook de University of Coffee op met als doel zijn cultuur te bevorderen en te verspreiden door academische en praktijkgerichte trainingen te verzorgen voor koffietelers, barista's en koffieliefhebbers om elk aspect van het product te bespreken. Alles 'made in illy' wordt versterkt door schoonheid en kunst, die de fundamentele waarden van het merk vertegenwoordigen. Te beginnen met het logo - ontworpen door een kunstenaar, James Rosenquist - en de populaire Illy Art Collection, bestaande uit meer dan 100 cups ontworpen door internationale kunstenaars. In 2016 had het bedrijf 1.269 medewerkers in dienst en behaalde het een geconsolideerde omzet van € 460 miljoen. Er zijn ongeveer 230 winkels en mono-brand illy-winkels in 43 landen.

 

Terug naar illy.com