Privacybeleid - Waarom dit document?

Privacybeleid - Waarom dit document?
 
In dit document wordt beschreven hoe de persoonsgegevens van gebruikers op deze website worden verwerkt. Gegevens worden verwerkt conform de vereisten van rechtmatigheid en eerlijkheid, de van toepassing zijnde voorschriften (de beginselen van noodzaak, eerlijkheid, rechtmatigheid en vertrouwelijkheid) en uitsluitend voor de doeleinden die in dit privacybeleid worden beschreven.
 
Bij de verwerking van de persoonsgegevens door illycaffè S.p.A. (hierna te noemen: "illycaffè" of de "vennootschap") wordt onder andere gebruikgemaakt van technologische innovaties teneinde – met de juiste preventiemaatregelen – het risico van vernietiging of verlies, daaronder begrepen onbedoeld verlies, ongeoorloofde toegang tot gegevens en verwerkingsactiviteiten die onwettig zijn of onverenigbaar zijn met de doeleinden waarvoor de gegevens zijn verzameld, tot een minimum te beperken. Gegevens worden slechts verwerkt voor de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid en in andere beleidsbepalingen waarvan gebruikers op de hoogte worden gesteld wanneer hun gegevens worden verzameld.
 
Gegevens worden bewaard en verwerkt zolang dit nodig is voor de doeleinden van de verwerking en voor zover dit door de van toepassing zijnde regelgeving is toegestaan. Gegevens kunnen ook worden opgeslagen in databases, waaronder IT-databases.
 
Dit privacybeleid is ook bedoeld als verkorte kennisgeving, zoals wordt voorgeschreven in UE 2016/679, aan gebruikers van webdiensten van deze website teneinde de persoonsgegevens te beschermen die langs elektronische weg kunnen worden ingezien op:
 
www.illy.com                                                 
                                              
de startpagina van deze website.
 
Dit privacybeleid geldt uitsluitend voor deze website en niet voor andere websites die gebruikers eventueel bezoeken door op de desbetreffende koppelingen te klikken. Deze websites gelden als onafhankelijke, voor de gegevensverwerking verantwoordelijken (met uitzondering van de websites van de vennootschap, zoals de e-shop) en derhalve dient naar het relevante beleid te worden verwezen.
 
Dit privacybeleid is tevens gebaseerd op Aanbeveling nr. 2/2001 die de Europese gegevensbeschermingsautoriteiten (de leden van de groep die is ingesteld overeenkomstig artikel 29 van Richtlijn 95/46/EG) op 17 mei 2001 hebben aangenomen om een reeks minimale normen op het gebied van de online verzameling van persoonsgegevens, en in het bijzonder de procedures, termijnen en de aard van de gegevens, vast te stellen. De voor de verwerking verantwoordelijken zijn verplicht om aan gebruikers de relevante informatie te verstrekken wanneer deze gebruikers hun webpagina's bezoeken, ongeacht wat het doel van de toegang is.
 
De server die als host voor de website fungeert, bevindt zich op het volgende adres: Engineering.IT, Via Carlo Viola 76, 11026 Pont Saint Martin (AO), Italië.
 
De gegevens kunnen niet alleen worden verwerkt op de locatie waar de server zich bevindt, maar ook op het hoofdkantoor van illycaffè en op het hoofdkantoor van de gegevensverwerkers die zijn aangewezen door illycaffè (alsook derden die als onafhankelijke, voor de gegevensverwerking verantwoordelijken gegevens mochten hebben ontvangen en die in dit privacybeleid of in het desbetreffende beleid van deze website worden genoemd).
Gelieve alle relevante privacybeleidsbepalingen op deze website door te lezen.
 
Type verwerkte gegevens en verwerkingsprocedures
 
Navigatiegegevens
Voor de reguliere werking van de IT-systemen en softwareprocedures van deze website worden bepaalde persoonsgegevens verkregen waarvan de doorgifte inherent is aan het gebruik van internetcommunicatieprotocollen.
 
Deze gegevens worden niet verzameld met het doel om die aan de houders van die gegevens te koppelen. Dit zijn echter wel gegevens aan de hand waarvan gebruikers, bij de verwerking van die gegevens en door kruisverwijzingen naar gegevens van derden, kunnen worden geïdentificeerd.
Deze categorie gegevens omvat IP-adressen of domeinnamen van computers van gebruikers die de website bezoeken, de URI-adressen (Uniform Resource Identifier) van de benodigde bronnen, het tijdstip van de aanvraag, de methode die is gebruikt om de aanvraag naar de server te verzenden, de grootte van het verkregen bestand, de numerieke code van de antwoordstatus van de server (Verzonden, Fout, enzovoorts) en andere vereisten van het besturingssysteem en de IT-omgeving van gebruikers.
 
Deze gegevens worden door illycaffè uitsluitend gebruikt om anonieme, statistische gegevens over het gebruik van de website te verzamelen en om toe te zien op de probleemloze werking van de website; deze gegevens worden onmiddellijk na verwerking verwijderd. Gegevens kunnen worden gebruikt om eventuele aansprakelijkheid vast te stellen in geval van IT-criminaliteit tegen de website of, in het algemeen, tegen de vennootschap.
 
Gegevens kunnen worden verwerkt op papier, handmatig, met IT-middelen en met elektronische middelen. (illycaffè kan gegevens derhalve zowel op papier als met behulp van IT-middelen archiveren).
 
Cookies
 
Definitie cookies
 
Cookies zijn kleine tekstbestanden die naar uw computer worden gestuurd. 
 
The site in question uses the following types of cookies:
 
A. Technical session cookies
So-called session cookies are solely used for transmitting session identifying data in the form of numbers randomly generated by the server. These cookies are necessary to ensure secure and efficient site browsing.
 
Session cookies are used in this site precisely to ensure maximum user privacy during browsing as they do not permit acquisition of user’s personal details that would otherwise permit user identification and recognition. These cookies are processed with electronic means.
 
B. Additional technical cookies
 illycaffè uses some technical cookies:
 - cookie of agreement: it is inserted to record the consent to the use of cookies analytics and / or profiling. You are free to delete cookies from your computer.
 - cookie shopping basket: it is used to fill the cart in shopping online.
 - additional technical cookies. There are other technical cookies essential for the proper operation of the website. These cookies allow you to provide the services requested by users and to browse the site using its best performance. This type of cookie cannot be disabled because it is necessary for the proper operation of the site.
 
C. Analytic cookies 
This website uses Google Analytics, a web analytics service provided by Google, Inc. ("Google"). Google Analytics uses "cookies", which are text files placed on your computer, to help the website analyze how users use the site. The information generated by the cookie about your use of the website (including your IP address) will be transmitted to and stored by Google on servers in the United States . Google (Data Controller) will use this information for the purpose of evaluating your use of the website, compiling reports on website activity for website operators and providing other services relating to website activity and internet usage. Google may also transfer this information to third parties where required to do so by law, or where such third parties process the information on Google's behalf. Google will not associate your IP address with any other data held by Google. You may refuse the use of cookies by selecting the appropriate settings on your browser, however please note that if you do this you may not be able to use the full functionality of this website.
 
For further information please refer to http://www.google.com/policies/privacy/.
 
Our web site may use SessionCam for analysis. SessionCam is a product that has been developed by SessionCam LTD. SessionCam may record mouse clicks, mouse movements, page scrolling and any text keyed into website forms. The information collected does not include bank details or any sensitive personal data. Data collected by SessionCam from illycaffè S.p.A. website is for illycaffè S.p.A. internal use only. The information collected is used to improve our website usability and is stored and used for aggregated and statistical reporting.
 
For further information please refer to http://www.sessioncam.com/privacy-policy-cookies/.
 
D. Profiling/advertising cookie of third parties
These cookies collect information about your browsing habits in order to offer advertising that is relevant and targeted to your interests. Your personal information will not be tracked, but you should visit the site http://www.youronlinechoices.com/it/ for more information. Removing these cookies will not be lost any functionality
 
Third parties are Data Controller, please refer to their privacy policy, below there is a list of the third parties:
GOOGLE ANALYTICS, ADWORDS, ADMOB, DOUBLECLICK for more information visit http://www.google.com/policies/privacy/
AUDIENCE STREAM for more information visit https://tealium.com/privacy/
CHANNEL ADVISOR for more information visit https://www.channeladvisor.com/privacy-policy/
SESSION CAM for more information visit https://sessioncam.com/privacy-policy-cookies/
DOUBLECLICK for more information visit http://www.google.com/policies/privacy/
CJ AFFILIATE BY CONVERSANT for more information visit https://www.conversantmedia.com/legal/privacy
REASONATE ANALYTICS for more information visit https://www.resonate.com/privacy-policy/
DATAXU for more information visit https://www.dataxu.com/about-us/privacy/
PEBBLE POST for more information visit https://pebblepost.com/documents/privacy-policy
TURN e AMOBEE for more information visit https://www.amobee.com/trust/privacy-guidelines
LINKEDIN for more information visit https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy
FACEBOOK for more information visit https://www.facebook.com/policy.php
SHOPSOCIALLY for more information visit https://shopsocially.com/platform/privacy-policy
PINTEREST for more information visit https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy
SOCIOMANTIC for more information visit https://www.sociomantic.com/privacy/it/
SHAREASALE for more information visit http://shareasale.com/PrivacyPolicy.pdf
LINQIA for more information visit http://www.linqia.com/privacy-policy/
CONVERSANT for more information visit http://www.conversantmedia.com/legal/privacy
PAYCLICK for more information visit https://payclick.it/it/privacy
TWITTER for more information visit https://twitter.com/it/privacy
DATAWAD for more information visit http://www.datawad.com/privacy/
MEDIAMIND for more information visit http://origin.www.mediamind.com/privacy-policy
SMART AD SERVER for more information visit http://smartadserver.it/privacy-policy
TABOOLA for more information visit https://www.taboola.com/privacy-policy
ADFORM for more information visit https://site.adform.com/privacy-policy-opt-out/
RESPONSYS, BLUEKAI for more information visit https://www.oracle.com/legal/privacy/privacy-policy.html
 
illycaffè’s cookies are processed with electronic means.
 
How to delete Cookies
 
Most browsers allow you to reject/accept cookies. Below we present some practical information to disable cookies on major web browsers
 
Chrome:
1. Select the top right icon to open the personalization dropdown menu
2. Select More tools.
3. Select Clear browsing data.
4. In the box that appears, select “Cookies and other site and plug-in data,” and "Cached images and files.”
5. On the menu box at the top, select "beginning of time" to delete everything.
6. Select Clear browsing data.
 
Mozilla Firefox
1. Go to 'Tools' in the menu bar
2. Click on 'Options'
3. Click on 'Privacy Tab'
4. Click on "Clear Now"
5. Select "Cookies"
6. Click on "Clear Private Data Now"
 
Internet Explorer
1. Select “Tools”
2. Select “Internet Properties”
3. In “General” tab select “Delete…”
4. Select the option “Cookie”
5. Select “Delete”
 
Safari
1. Click Safari then Preferences. Click on 'Privacy.'
2. Click on 'Details.'
3. You will see a list of websites that store cookies. You can remove single sites by clicking the 'Remove' button and selecting a site. If you want clear all cookies, click 'Remove All.'
4. When you have finished removing sites, click 'Done.' 
 
How to browse without cookies
 
Google Chrome
1. Select the top right icon to open the personalization dropdown menu
2. Select “New Incognito Window”
 
Mozilla Firefox
1. Select the top right icon to open the personalization dropdown menu
2. Select “Select New Private Window”
 
Internet Explorer
1. Select “Tools”
2. Select “Safety”
3. Select “InPrivate Browsing”
 
Safari
1. Select the Gear icon to open the personalization menu
2. Select “Private Browsing...”
3. Click OK
 
Gegevens die gebruikers op vrijwillige basis verstrekken
Wat betreft specifieke gegevens die via navigatieformulieren worden verzameld, wordt hierbij verwezen naar de desbetreffende formulieren en het desbetreffende privacybeleid.
 
Voor de optionele, uitdrukkelijke en vrijwillige toezending van e-mailberichten naar de adressen die op de website worden vermeld (indien een e-mailadres wordt vermeld in plaats van dat een formulier moet worden ingevuld, met verwijzingen naar het relevante privacybeleid) heeft illycaffè het adres van de afzender nodig om het bericht te kunnen beantwoorden, alsook eventuele andere persoonsgegevens die in de e-mail, in de bijlagen bij de e-mail of in de desbetreffende formulieren zijn opgenomen. In dit geval (alleen e-mail, zonder formulieren die moeten worden ingevuld, met verwijzingen naar het desbetreffende privacybeleid), is de verstrekking van gegevens niet verplicht. Indien de gegevens of het e-mailadres echter niet worden verstrekt, kan niet aan het desbetreffende verzoek worden voldaan. Door een e-mail te sturen, autoriseert de afzender illycaffè om gegevens te verwerken teneinde aan het desbetreffende verzoek te voldoen.
 
Bij een verzoek om materiaal kan illycaffè de relevante gegevens bekendmaken aan post-/koeriersbedrijven.
 
illycaffè kan op papier gestelde of met IT-middelen opgeslagen gegevens zowel handmatig als met andere IT-middelen of elektronische middelen verwerken.
Verwerkingsverantwoordelijke en Functionaris voor Gegevensbescherming
De voor de verwerking verantwoordelijke is illycaffè S.p.A., gevestigd aan de via Flavia 110, Triëst, Italië, telefoonnummer +39 (0)40 38 90 111, faxnummer +39 (0)40 38 90490, e-mail: infoprivacy@illy.com. Er is ook een Functionaris voor Gegevensbescherming aangewezen. Hij/zij is bereikbaar via het e-mailadres dpo@illy.com en op de adressen van het Bedrijf.
 
Rechten
Wij informeren u dat de AVG de betrokkene de mogelijkheid biedt om de verwerkingsverantwoordelijke (op de bovenstaande adressen) te vragen om toegang tot de persoonsgegevens, om deze te corrigeren of te wissen, om de verwerking ervan te beperken of om bezwaar te maken tegen de verwerking ervan. De betrokkene heeft daarnaast recht op overdraagbaarheid van gegevens, evenals andere rechten die zijn vastgelegd in afdeling 3 van de AVG, met inbegrip van de intrekking van toestemming, indien aanwezig: de intrekking van de toestemming heeft geen invloed op de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de vóór de intrekking verleende toestemming.
 
Klachten 
De betrokkene kan altijd een klacht indienen bij een toezichthoudende autoriteit waarvan de gegevens te vinden zijn op de website www.garanteprivacy.it/web/guest/home/footer/link.
 
Rechtsgrondslag
De rechtsgrondslag bestaat uit wettelijke verplichtingen (Italiaanse en Europese wetgeving) en de gerechtvaardigde belangen van de verwerkingsverantwoordelijke in de relatie tussen klant en leverancier. Bovendien is, voor de doeleinden waarvoor toestemming werd verleend, de toestemming zelf de rechtsgrondslag.
 
 
Omvang van kennisgeving en bekendmaking
Er mogen geen gegevens van de webdienst (dat wil zeggen, de bovengenoemde navigatiegegevens) ter kennis worden gebracht of bekend worden gemaakt (behalve, indien nodig, aan justitie of politie).
Wat betreft verwerking op basis van de registratieformulieren op de website, wordt hierbij verwezen naar de desbetreffende formulieren en de van toepassing zijnde voorschriften.
De gegevens kunnen namens illycaffè bekend worden gemaakt, elk voor hun eigen rol, aan alle door illycaffè aangewezen personen [hierbij gaat het om administratief medewerkers, PR-medewerkers, andere medewerkers die zijn beschreven in het desbetreffende privacybeleid, IT-medewerkers die ook systeembeheerder kunnen zijn, IT-deskundigen (waaronder onderaannemers) die ook systeembeheerder kunnen zijn, leden, agenten, marketingmedewerkers (waaronder onderaannemers), medewerkers van de inpak- en verzendafdeling, medewerkers van de websitebeheerorganisatie (waaronder onderaannemers), advocaten (waaronder onderaannemers) en medewerkers van de juridische afdeling] medewerkers van de gegevensverwerkers] als interne dan wel externe gegevensverwerkers (zoals onderaannemers die belast zijn met mailing, marketing, beheer en onderhoud van servers en websitebeheer]. 
Indien nodig, kan illycaffè gegevens bekendmaken aan justitie, politie of een andere organisatie die deze op grond van de wet- en regelgeving of de EU-verordeningen verlangt, voor gerechtvaardigde belangen zoals het doen gelden of onderbouwen van de rechten van het Bedrijf en de daartoe behorende vestigingen.
 
Gegevensverstrekking en verwerkingsprocedures
Voor volledige informatie over hoe de gegevens door illycaffè worden behandeld, kunt u de diverse toepassingsgebieden van de gegevens en dit privacybeleid raadplegen.
 
Specifieke kennisgevingen
Zoals reeds vermeld, staan op deze website andere, specifieke, verkorte privacybeleidsbepalingen op pagina's met diensten die op aanvraag kunnen worden geleverd. Hierbij wordt verwezen naar bedoelde privacybeleidsbepalingen waarvan dit privacybeleid deel uitmaakt.
 
NB De toestemming mag alleen verleend worden door personen ouder dan 16 jaar. Als de persoon jonger is dan 16 jaar, dan kan hij/zij geen gebruik maken van hetgeen is voorzien in de doeleinden waarvoor toestemming is vereist (bijvoorbeeld het ontvangen van commerciële communicatie, ... ).
Dit privacybeleid is herzien op 25/05/2018. Het privacybeleid wordt doorlopend herzien en de herziene versies worden op deze pagina gepubliceerd. Eerdere versies van het privacybeleid zijn op schriftelijk verzoek aan De voor de verwerking verantwoordelijke (e-mail dpo@illy.com).