Brunca

Costa Rica

Op de grens met Panama, in het zuiden van Costa Rica, ligt de regio Brunca. Het is een zeer divers gebied met landschappen, variërend van adembenemende kustlijnen tot uitgestrekte bossen, hoge bergen richting de Golf van Dulce, die zijn naam dankt aan het milde water. Dit is de thuisbasis van de Brunca-mensen, een van de belangrijkste inheemse gemeenschappen van het land. Het klimaat is tropisch, maar de configuratie van het land heeft aanzienlijke diversiteit gecreëerd binnen de regio.

De vlakten zijn warm en de bergen koud, terwijl de winters in de hooglandgebieden erg streng kunnen zijn. De fijne Arabica van Brunca wordt geteeld in heuvelachtige gebieden met een gemiddelde temperatuur van 22 °C. Koffie is een van de belangrijkste gewassen in deze regio. Samen met andere agrarische producten en de ontluikende toeristische industrie, rekent is de Costa Ricaanse regering op koffie om de lokale economie te stimuleren.

N/A°

Hernan Fallas

Costa Rica

monoarabica Hernan Fallas
Naam:
Hernan Fallas
Locatie:
Brunca
Met illy van:
2011

Don Hernan heeft zijn hele leven al met koffie gewerkt. Hij zag zijn ouders de planten en bonen met zorg en toewijding koesteren, en als jongen leerde hij om de planten en bonen met dezelfde toewijding te behandelen. Zijn relatie met koffie is een bijzondere, bijna een roeping van het lot. Maar er is geen twijfel mogelijk dat hij de allerbeste koffie drinkt die zijn vrouw elke ochtend voor hem maakt. Ondanks dat hij de koffie op dezelfde manier maakt, met dezelfde colador, hij kan deze gewoon niet evenaren. Dat kleine kopje bevat de perfecte smaak, met elk slokje laat het de kracht en de schoonheid van het land van Finca Chelita los. In zijn ogen is het elke dag feest.

Hernan is een gelukkig man: hij houdt van zijn leven en zijn werk. Hij ziet koffie telen als een zegen, want het betekent leven in harmonie met de natuur. Daarom is alles wat hij op zijn plantage doet gericht op de bescherming van het land tegen bedreigingen. Omdat alles afkomstig is van dit land; zijn vruchten en de ervaring en expertise van de lokale arbeiders die proberen om hun kennis van generatie op generatie over te dragen.
Op dit moment ziet Hernan's landgoed er nog precies zo uit als toen zijn vader het hem naliet: een groene massa van 70 hectare koffie planten omringd door sinaasappel- en avocadobomen. Dit is hoe hij het zal nalaten aan zijn kinderen, die het op hun beurt weer doorgeven aan hun eigen kinderen. De meest kostbare erfenis die Brunca kan nalaten.