KUNST VAN
BINNENUIT

De passie voor schoonheid en vakmanschap, de aandacht voor hedendaagse kunst en de uitzonderlijke kwaliteit van onze melange, hebben illy ertoe aangezet om het zintuiglijke genoegen van koffie te koppelen aan het esthetische genoegen van kunst. Dit leidde tot de illy Art Collection waarbij een dagelijks gebruiksvoorwerp - koffiekopjes - worden omgetoverd tot kunstwerkjes die verschijnen in kleine, genummerde en gesigneerde oplages. Ze maken het drinken van espresso tot een buitengewone ervaring, zowel voor de zintuigen als voor de geest.

Het idee van de illy Art Collection is van Francesco Illy en het ontwerp van het kopje van Matteo Thun. Sinds 1992 hebben al meer dan 100 moderne kunstenaars van internationale allure hun kunst tot uiting mogen brengen op het porseleinen kopje: van Michelangelo Pistoletto tot Marina Abramovic, van Sandro Chia tot Julian Schnabel, van Robert Rauschenberg tot Jeff Koons, van Joseph Kosuth tot James Rosenquist.
Dankzij de illy Art Collection krijgen bekende en jonge talenten uit de hele wereld de mogelijkheid om uiting te geven aan hun kunstenaarschap en daarmee bekendheid te verwerven.
De kopjes worden geproduceerd in sets die bestaan uit espresso- en cappuccinokopjes, al zijn er ook enkele unieke verpakkingen die bestaan uit één enkel espressokopje. In 2006 werd de illy Art Collection uitgebreid met het Designerblik.

Tussen kunstenaars en illycaffè is er een samenwerking die zich vaak via het kopje verplaatst naar andere media en plaatsen zoals musea, tentoonstellingen, boeken en evenementen. Daarnaast ontstaat er ook een interactie tussen de kunstenaars en het publiek.

Koffiekopjes, set designerkopjes van illy Art Collection

Extra genieten van koffie in een designkopje van illy. De onmiskenbare stijl van de illy Art collection is verkrijgbaar in sets die bestaan uit espresso- en cappuccinokopjes.